Η Κ.Ο.Ε στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Κολύμβησης, υλοποιεί το πρόγραμμα Επίλεκτων κολυμβητών-τριών και για την περίοδο 2017-18, ηλικίας 12-13-14-15 ετών, γεννηθέντων τα έτη 2003-04-05-06, για ολόκληρη τη χώρα.

Οι επιλεγμένοι αυτοί κολυμβητές-τριες παραμένουν στο πρόγραμμα έως τον Αύγουστο του 2018.

Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, οι κολυμβητές-τριες συμμετέχουν σε προπονητικές συναντήσεις, σε επιστημονική παρέμβαση, διαλέξεις, σωματομετρήσεις, μέτρηση γαλακτικού, βιντεογραφίσεις-κινηματική ανάλυση και άλλες αναπτυξιακού περιεχομένου δραστηριότητες και στο τέλος επιλέγονται να συμμετέχουν σε πολυήμερα κάμπινγκ προετοιμασίας.

Μετέχουν επίσης οι ομοσπονδιακοί συνεργαζόμενοι σωματειακοί προπονητές και σωματειακοί προπονητές που οι κολυμβητές τους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, καθώς επίσης και ειδικοί συνεργάτες της ΚΟΕ.

Ιδιαίτερα για τη φετινή περίοδο, οι γεννηθέντες κολυμβητές/τριες το 2003 και 2004, μετέχουν σε επιστημονικές αξιολογήσεις μέσω του προγράμματος «Sports Excellence» της «Αναγέννησης & Πρόοδος», που υλοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μετά από αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Από τον Ευβοϊκό Γ.Α.Σ. επιλέχθηκαν για τις επιδόσεις τους ο 15χρονος Κυράνας Νικόλαος και η 13χρονη Χαμαλίδη Αναστασία.

ΕΥΒΟΙΚΟΣ Γ.Α.Σ.